Vitamina D este produsa de organismul uman, in mod natural, cand acesta este expus razelor soarelui. De aceea a fost supranumita „vitamina soarelui”. Vitamina D asiguraa formarea unui sistem osos robust in perioada de crestere a organismului, precum si mentinerea unei densitati osoase optime in cazul persoanelor adulte si a varstnicilor.
In absenta expunerii la soare, este necesar aportul de suplimente cu Vitamina D3, pentru a asigura un nivel adecvat al acesteia in sange.
Beneficii:
- reglarea absorbtiei calciului si a fosforului in organism,
- sustinerea functionarii normale a sistemului imunitar si imbunatatirea rezistentei organismului
- contributia la cresterea si dezvoltarea normala a oaselor si a dintilor
- reglarea nivelului de insulina
- sprijinirea functiei pulmonare
- contributia la buna functionare a sistemului cardiovascular.
Caracteristici:
- Vitamina D este o grupa de vitamine liposolubile, cele doua forme relevante fiziologice majore fiind vitamina D2 (ergocalciferol) si vitamina D3 (colecalciferol).
- Vitamina D poate fi produsa de organism, cu ajutorul razelor ultraviolete, fiind absorbita imediat de vasele sanguine.
- Vitamina D este continuta de pestele gras (hering, sardina, ton, macrou, somon) si untura de peste (morun, ton, calcan), galbenus de ou, unt, lapte integral si lactate nedegresate. Vegetalele nu contin aceasta vitamina.
- Deficienta de Vitamina D poate provoca dezvoltarea unor anomalii osoase, cum ar fi oasele moi (osteomalacia) sau oasele fragile (osteoporoza). In cazul copiilor, insuficienta vitaminei D poate provoca rahitism.
Mod de administrare: Adulti: 1 capsula gelatinoasa pe zi.
Atentionari:
- Suplimentele alimentare nu inlocuiesc o dieta variata si echilibrata si un mod de viata sanatos.
- Suplimentul este contraindicat persoanelor alergice la oricare dintre ingredientele produsului.
- In cazul unor afectiuni cronice sau al urmarii unui tratament medicamentos, sfatul medicului este absolut necesar inaintea administrarii acestui produs.
- A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
- A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.
- A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor.
- A se pastra la temperaturi sub 25°C si umiditate relativa normala (60% ± 5%), in ambalajul original, ferit de lumina.