Coșul meu
Nu mai sunt produse in cosul tau
Proprietăţi: Semintele de chia constituie o sursă importantă de nutrienţi, fibre, proteine, acizi graşi omega 3, antioxidanţi şi minerale. O porţie de 28 de grame de chia, conţine aproximativ: 9 grame grăsimi, 5 miligrame de sodiu, 11 grame fibre şi 4 grame proteine. Din doza zilnică recomandată, seminţele de chia aduc un aport de 18% calciu, 27% fosfor, 30% magneziu şi se recomandă consumul a maxim 2 linguri de seminţe pe zi.
Seminţele de chia pot fi consumate ca atare, in amestec cu apă, care după 10 minute devine gelatinoasă (un proces natural de hidratare a seminţelor), amestecat in cereale cu lapte, in iaurt, salate, supe, deserturi, paine etc.Beneficii:
intăresc sistemul imunitar şi dau un plus de energie organismului, datorită conţinutului de proteine, acizi graşi omega 3 şi fibre;
sunt o sursă importantă de antioxidanţi care ajută la neutralizarea radicalilor liberi, la detoxifierea organismului prevenind astfel imbătranirea prematură şi duc la creşterea longevităţii;
in dietele de slăbit, fibrele şi nutrienţii dau senzaţie de saţietate, deoarece in contact cu apa şi sucul gastric seminţele de chia se umflă şi inlătură pofta de mancare;
stimulează digestia, poate ajuta la prevenirea bolilor gastrointestinale, mulţumintă conţinutului de fibre;
reduc colesterolul, tensiunea arterială şi ajută prevenirea diabetului;
calciul şi magneziul din seminţele de chia contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor şi ajută la prevenirea osteoporozei, mai ales in cazul femeilor aflate la menopauză;
imbunătăţesc funcţiile creierului, memoria, concentrarea;
au rol antiinflamator asupra articulaţiilor, reduc durerea şi ajută la imbunătăţirea mobilităţii articulare;
in cazul tulburărilor de somn, seminţele de chia conţin aminoacidul triptofan care contribuie la relaxarea organismului şi la instalarea unui somn liniştit.
Seminţele de chia pot fi consumate ca atare, in amestec cu apă, care după 10 minute devine gelatinoasă (un proces natural de hidratare a seminţelor), amestecat in cereale cu lapte, in iaurt, salate, supe, deserturi, paine etc.Beneficii:
intăresc sistemul imunitar şi dau un plus de energie organismului, datorită conţinutului de proteine, acizi graşi omega 3 şi fibre;
sunt o sursă importantă de antioxidanţi care ajută la neutralizarea radicalilor liberi, la detoxifierea organismului prevenind astfel imbătranirea prematură şi duc la creşterea longevităţii;
in dietele de slăbit, fibrele şi nutrienţii dau senzaţie de saţietate, deoarece in contact cu apa şi sucul gastric seminţele de chia se umflă şi inlătură pofta de mancare;
stimulează digestia, poate ajuta la prevenirea bolilor gastrointestinale, mulţumintă conţinutului de fibre;
reduc colesterolul, tensiunea arterială şi ajută prevenirea diabetului;
calciul şi magneziul din seminţele de chia contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor şi ajută la prevenirea osteoporozei, mai ales in cazul femeilor aflate la menopauză;
imbunătăţesc funcţiile creierului, memoria, concentrarea;
au rol antiinflamator asupra articulaţiilor, reduc durerea şi ajută la imbunătăţirea mobilităţii articulare;
in cazul tulburărilor de somn, seminţele de chia conţin aminoacidul triptofan care contribuie la relaxarea organismului şi la instalarea unui somn liniştit.