Coșul meu
Nu mai sunt produse in cosul tau
Proprietăţi:
Semintele de chia constituie o sursă importantă de nutrienţi, fibre, proteine, acizi graşi omega 3, antioxidanţi şi minerale. O porţie de 28 de grame de chia, conţine aproximativ: 9 grame grăsimi, 5 miligrame de sodiu, 11 grame fibre şi 4 grame proteine. Din doza zilnică recomandată, seminţele de chia aduc un aport de 18% calciu, 27% fosfor, 30% magneziu şi se recomandă consumul a maxim 2 linguri de seminţe pe zi.
Seminţele de chia pot fi consumate ca atare, in amestec cu apă, care după 10 minute devine gelatinoasă (un proces natural de hidratare a seminţelor), amestecat in cereale cu lapte, in iaurt, salate, supe, deserturi, paine etc.
Beneficii:
intăresc sistemul imunitar şi dau un plus de energie organismului, datorită conţinutului de proteine, acizi graşi omega 3 şi fibre;
sunt o sursă importantă de antioxidanţi care ajută la neutralizarea radicalilor liberi, la detoxifierea organismului prevenind astfel imbătranirea prematură şi duc la creşterea longevităţii;
in dietele de slăbit, fibrele şi nutrienţii dau senzaţie de saţietate, deoarece in contact cu apa şi sucul gastric seminţele de chia se umflă şi inlătură pofta de mancare;
stimulează digestia, poate ajuta la prevenirea bolilor gastrointestinale, mulţumintă conţinutului de fibre;
reduc colesterolul, tensiunea arterială şi ajută prevenirea diabetului;
calciul şi magneziul din seminţele de chia contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor şi ajută la prevenirea osteoporozei, mai ales in cazul femeilor aflate la menopauză;
imbunătăţesc funcţiile creierului, memoria, concentrarea;
au rol antiinflamator asupra articulaţiilor, reduc durerea şi ajută la imbunătăţirea mobilităţii articulare;
in cazul tulburărilor de somn, seminţele de chia conţin aminoacidul triptofan care contribuie la relaxarea organismului şi la instalarea unui somn liniştit.
Semintele de chia constituie o sursă importantă de nutrienţi, fibre, proteine, acizi graşi omega 3, antioxidanţi şi minerale. O porţie de 28 de grame de chia, conţine aproximativ: 9 grame grăsimi, 5 miligrame de sodiu, 11 grame fibre şi 4 grame proteine. Din doza zilnică recomandată, seminţele de chia aduc un aport de 18% calciu, 27% fosfor, 30% magneziu şi se recomandă consumul a maxim 2 linguri de seminţe pe zi.
Seminţele de chia pot fi consumate ca atare, in amestec cu apă, care după 10 minute devine gelatinoasă (un proces natural de hidratare a seminţelor), amestecat in cereale cu lapte, in iaurt, salate, supe, deserturi, paine etc.
Beneficii:
intăresc sistemul imunitar şi dau un plus de energie organismului, datorită conţinutului de proteine, acizi graşi omega 3 şi fibre;
sunt o sursă importantă de antioxidanţi care ajută la neutralizarea radicalilor liberi, la detoxifierea organismului prevenind astfel imbătranirea prematură şi duc la creşterea longevităţii;
in dietele de slăbit, fibrele şi nutrienţii dau senzaţie de saţietate, deoarece in contact cu apa şi sucul gastric seminţele de chia se umflă şi inlătură pofta de mancare;
stimulează digestia, poate ajuta la prevenirea bolilor gastrointestinale, mulţumintă conţinutului de fibre;
reduc colesterolul, tensiunea arterială şi ajută prevenirea diabetului;
calciul şi magneziul din seminţele de chia contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor şi ajută la prevenirea osteoporozei, mai ales in cazul femeilor aflate la menopauză;
imbunătăţesc funcţiile creierului, memoria, concentrarea;
au rol antiinflamator asupra articulaţiilor, reduc durerea şi ajută la imbunătăţirea mobilităţii articulare;
in cazul tulburărilor de somn, seminţele de chia conţin aminoacidul triptofan care contribuie la relaxarea organismului şi la instalarea unui somn liniştit.