Coșul meu
Nu mai sunt produse in cosul tau
Semintele de in constituie o sursa importanta de acid alfalinoleic, o substanta din familia binecunoscutilor acizi grasi Omega 3, esentiala pentru organism, deoarece protejeaza membrana celulara. De asemenea, semintele de in au un continut bogat in fibre solubile, cu efecte benefice pentru combaterea constipatiei. Studiile recente arata ca un consum frecvent de seminte de in (aproximativ 50 g pe zi) poate contribui la reducerea gradului de colesterol in cazul persoanelor care sufera de hipercolesterolemie. Consumul de seminte de in asigura protectia cardiovasculara, previne incidenta osteoporozei si atenueaza simptomele menopauzei. La nivel digestiv, semintele de in ajuta la prevenirea si chiar la eliminarea calculilor biliari. Semintele de in au efecte benefice si asupra sistemului nervos, contribuind la combaterea oboselii.
Inul este o plantă textilă, fibroasă cu frunze mici şi flori albastre, rareori albe şi cu fructe sub formă de capsulă care conţin in jur de 10 seminţe uleioase, din familia Linaceae, originară din zona mediteraneană, cultivată şi in Romania. Inul este folosit in industria textilă, iar in industria alimentară se folosesc seminţele ajunse la maturitate in scop fitoterapeutic.
Inul este o plantă textilă, fibroasă cu frunze mici şi flori albastre, rareori albe şi cu fructe sub formă de capsulă care conţin in jur de 10 seminţe uleioase, din familia Linaceae, originară din zona mediteraneană, cultivată şi in Romania. Inul este folosit in industria textilă, iar in industria alimentară se folosesc seminţele ajunse la maturitate in scop fitoterapeutic.