Coșul meu
Nu mai sunt produse in cosul tau
Susanul este unul dintre cele mai vechi condimente. Era una dintre principalele plante cultivate şi in grădinile suspendate ale Babilonului. Babilonienii foloseau seminţele de susan pentru a prepară prăjituri, dulciuri, alcool şi vin.Culoarea susanului variază de la alb-crem la negru, sunt in special folosite in bucătăria asiatică.
Sunt bogate in fibre, proteine, carbohidraţi, minerale, precum in calciu, fosfor, potasiu, magneziu, zinc, fier, sodium, vitamina E, lecitina şi niacina. Are funcţii de detoxifiant şi laxativ. Seminţele de susan pot fi consumate că atare, in prăjituri, torturi, produse de panificaţie, sau se poate adăuga in paneul pentru carne pentru a obţine un paneu crocant. Se mai adăugă in salate, sau in alte preparate. Cel mai cunoscut preparat din seminţe de susan este tahini. Intreagă aromă a susanului se eliberează atunci cand este prăjit.
Sunt bogate in fibre, proteine, carbohidraţi, minerale, precum in calciu, fosfor, potasiu, magneziu, zinc, fier, sodium, vitamina E, lecitina şi niacina. Are funcţii de detoxifiant şi laxativ. Seminţele de susan pot fi consumate că atare, in prăjituri, torturi, produse de panificaţie, sau se poate adăuga in paneul pentru carne pentru a obţine un paneu crocant. Se mai adăugă in salate, sau in alte preparate. Cel mai cunoscut preparat din seminţe de susan este tahini. Intreagă aromă a susanului se eliberează atunci cand este prăjit.