Xanterdes solutie oftalmica, 20 monodoze, Sifi...

Xanterdes solutie oftalmica, 20 monodoze, Sifi Italia

SIFI ITALIA
51,48 lei
Cu TVA

Descriere

Proprietati:
- este indicat pentru a ameliora disconfortul si iritarea ochilor, cauzate de conditii de mediu precum praf, căldură, fum, vant, aer conditionat, alergeni;
- in plus, XANTERDES contine o concentratie foarte scăzută de corticosteroid, desonid fosfat de sodiu, care contribuie la actiunea dispozitivului medical impotriva iritatiilor minore ale suprafetei ochiului.Avertismente:
Produsul contine concentratii scăzute de corticosteroizi, prin urmare nu trebuie să fie utilizat in mod cronic, decat dacă este indicat de medic.
Foarte rar au fost raportate cazuri de calcifiere a corneei in asociere cu utilizarea picăturilor de ochi care contin fosfat la unii pacienti cu corneea deteriorată semnificativ.
Utilizarea corticosteroizilor, mai ales dacă este prelungită, poate determina cresterea presiunii intraoculare. Prin urmare, se recomandă monitorizarea presiunii intraoculare in cazul utilizării corticosteroizilor pe perioade care depăsesc două săptămani. Deoarece corticosteroizii favorizează si aparitia cataractei, se recomandă să nu ii utilizati pe perioade indelungate.
XANTERDES se poate utiliza si de către persoanele care poartă lentile de contact, insă acestea trebuie să indepărteze lentilele inainte de administrarea produsului si să astepte 10 minute inainte de a le reintroduce.
Sarcina si alăptarea:
La copii si in timpul sarcinii produsul trebuie administrat doar in cazuri de nevoie reală si numai sub supraveghere medicală.
Reactii adverse:
Utilizarea produsului poate provoca ocazional arsuri usoare după instilare.
Interactiuni cu alte medicamente sau dispozitive medicale de uz ocular.
Nu se cunosc interactiuni ale produsului cu administrarea altor medicamente oftalmice.
Se recomandă insă să nu se administreze alte medicamente sau dispozitive medicale de uz ocular in decurs de 10 minute de la instilarea solutiei XANTERDES.
Precautii pentru utilizare si păstrare:
Nu utilizati solutia XANTERDES dacă recipientul monodoză este deschis sau deteriorat.
Evitati atingerea varfului recipientului deschis de ochi sau de orice suprafată, precum si contactul direct al acestuia cu ochiul.
Fiecare recipient monodoză trebuie utilizat imediat după deschidere.
Nu reutilizati produsul rămas, deoarece XANTERDES nu contine conservanti si produsul rămas se poate contamina.
După deschiderea fiecărui plic de aluminiu, recipientele monodoză rămase trebuie păstrate in plic pentru a proteja produsul impotriva luminii. După deschiderea plicurilor de aluminiu, recipientele monodoză trebuie utilizate in termen de 28 de zile.
A nu se păstra la temperaturi peste 25 °C.
Nu utilizati XANTERDES după data de expirare.
Nu aruncati produsul in mediul inconjurător după utilizare.
Solutia XANTERDES poate fi administrată copiilor sau persoanelor cu capacităti limitate, sub supravegherea unui adult responsabil.
EXCLUSIV PENTRU UZ OFTALMIC
A NU SE LASA LA VEDEREA SAU INDEMÂNA COPIILOR
Produsul trebuie utilizat cu recomandare medicală.

Detalii ale produsului

Ambalare
20 flacoane monodoza x 0.3 ml
Administrare
Se recomandă să instilați 1 picătură de XANTERDES în fornixul conjunctival, de trei ori pe zi, cu excepția cazului în care medicul indică altfel. Produsul trebuie utilizat cu recomandare medicală.
45567

Recenzii (0)

Nici o recenzie

16 alte produse in aceeasi categorie:

Aboneaza-te la newsletterul nostru si fii la curent cu ultimele reduceri!