Coșul meu
Nu mai sunt produse in cosul tau
Oamenii au folosit ulei de semin?e de in de mii de ani ?i are o varietate de beneficii pentru sanatate. Uleiul de in se ob?ine din semin?e de in macinate ?i presate. Beneficiile pretinse ale uleiului de semin?e de in includ reducerea inflama?iei, prevenirea bolilor de inima ?i reducerea riscului de cancer. Uleiul din semin?e de in con?ine de doua ori mai mul?i acizi gra?i decât Omega 3 (sub forma de ALA/acid alfa linolenic) decât uleiul de pe?te precum ?i un amestec de acizi esen?iali Omega 6 ?i Omega 9.
Omega 3, 6 ?i 9 sunt toate tipurile de acizi gra?i nesatura?i, grasimi care sunt bune pentru tine. Omega 3, 6 ?i 9 sunt diferi?i unul de celalalt în ceea ce prive?te structurile lor chimice (legaturi duble) - proprieta?ile ?i beneficiile pentru sanatate difera. Omega-3 ?i omega-6 sunt grasimi polinesaturate numite „esen?iale”, deoarece corpul nostru nu le poate produce singur, a?a ca trebuie sa ne satisfacem nevoile prin dieta noastra. Acizii gra?i Omega-9, totu?i, nu sunt „esen?iali”, deoarece organismul îi poate produce. ALA contribuie la men?inerea concentra?iilor normale ale colesterolului din sânge (efectul benefic se ob?ine în condi?iile unui consum zilnic de 2 g de acid alfa-linolenic)Beneficiile Omega 3 Reduce riscul apari?iei cheagurilor de sânge Îmbunata?e?te sanatatea inimiiReduce inflama?ia Sus?ine sanatatea mintala Beneficii Omega-6Ajuta la vindecarea mai rapida a ranilorÎmbunata?e?te sistemul simunitarAjuta la afec?iuni ale pielii, cum ar fi eczemaBeneficiile combinate ale omega 3, 6 ?i 9 sunt incredibil de importante pentru sanatatea ?i bunastarea dumneavoastra. Cu toate acestea, aportul de omega 3, 6 ?i 9 în dieta occidentala medie este adesea mai mic decât este recomandat. Suplimentele ofera toate beneficiile acizilor gra?i individuali ?i ofera o cantitate echilibrata.Beneficii Omega-9 Spre deosebire de omega-3 ?i omega-6, omega-9 este un acid gras monosaturat, care nu este clasificat ca fiind esen?ial, deoarece organismul este capabil sa-l produca. Corpul nostru folose?te omega-3 ?i omega-6 pentru a produce o cantitate mica de omega-9
Joaca roluri foarte asemanatoare în organism cu omega-3 ?i omega-6, împarta?ind beneficii ?i surse similare.