Coșul meu
Nu mai sunt produse in cosul tau
Efecte si beneficii:Lecitina contine fosfolipide (fosfatidilserina, fosfatidilcolina, fosfatidiletanolamina, fosfatidilinozitol), acid linoleic, palmitic, oleic si stearic.
Fosfolipidele sunt componente principale ale lipidelor din membranele celulare, fiind esentiale pentru buna functionare a acestora.
Acestea au rolul de a mentine flexibilitatea membranelor, de a reduce stresul oxidativ si de a creste metabolizarea glucozei de la nivel cerebral.
sustinerea memoriei, a starii emotionale si a cresterii nivelului neurotransmitatorului acetilcolina, cu rol in transmiterea impulsurilor nervoase
mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular prin:
» sustinerea unui nivel sangvin normal al colesterolului total, LDL-colesterolului, VLDL-colesterolului si al trigliceridelor:
▪ suport in limitarea absorbtiei intestinale a colesterolului si a formarii calculilor biliari de colesterol, prin emulsionarea grasimilor si stimularea secretiei biliare
▪ sustinerea sintezei hepatice a fosfolipidelor (actiune lipotropa); lecitina influenteaza negativ enzima implicata in formarea colesterolului (HMG-CoA reductaza), rezultatul fiind scaderea nivelului acestuia
mentinerea absorbtiei digestive normale a vitaminelor A, D, E, K, Omega-3 si DHA (acid decosahexaenoic)
buna functionare a sistemului imunitar prin sustinerea activitatii de fagocitare a macrofagelor (procesul de inglobare a elementelor straine organismului de catre macrofage)
Fosfolipidele sunt componente principale ale lipidelor din membranele celulare, fiind esentiale pentru buna functionare a acestora.
Acestea au rolul de a mentine flexibilitatea membranelor, de a reduce stresul oxidativ si de a creste metabolizarea glucozei de la nivel cerebral.
sustinerea memoriei, a starii emotionale si a cresterii nivelului neurotransmitatorului acetilcolina, cu rol in transmiterea impulsurilor nervoase
mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular prin:
» sustinerea unui nivel sangvin normal al colesterolului total, LDL-colesterolului, VLDL-colesterolului si al trigliceridelor:
▪ suport in limitarea absorbtiei intestinale a colesterolului si a formarii calculilor biliari de colesterol, prin emulsionarea grasimilor si stimularea secretiei biliare
▪ sustinerea sintezei hepatice a fosfolipidelor (actiune lipotropa); lecitina influenteaza negativ enzima implicata in formarea colesterolului (HMG-CoA reductaza), rezultatul fiind scaderea nivelului acestuia
mentinerea absorbtiei digestive normale a vitaminelor A, D, E, K, Omega-3 si DHA (acid decosahexaenoic)
buna functionare a sistemului imunitar prin sustinerea activitatii de fagocitare a macrofagelor (procesul de inglobare a elementelor straine organismului de catre macrofage)