În interiorul unei articulatii sanatoase, cartilajul acopera suprafetele oaselor si le amortizeaza împotriva impactului, permitând articulatiei sa se îndoaie fara probleme si sa suporte greutatea fara niciun contact între oase. Cu toate acestea, pe masura ce îmbatrânim, daunele cauzate de vechile leziuni sportive se pot combina cu uzura normala pentru a degrada lent acest tesut de protectie si, în cele din urma, a provoca oasele sa se zdrobeasca unele de altele. Pe lânga durerea si iritatia pe care o produce aceasta frecare os-pe-os, poate provoca un raspuns inflamator excesiv, ducând la umflare, rigiditate si mobilitate limitata.
Daca articulatiile tale se simt putin scârtâitoare mai ales dimineata, s-ar putea sa-ti lipseasca putina vitamina C. Vitamina C este un lubrifiant natural care ajuta organismul sa produca colagen, care este proteina gasita în tesuturile conjunctive. Daca lipseste, vei simti diferenta în articulatii. Astfel, obtinerea cantitatii potrivite este cheia pentru mentinerea articulatiilor sanatoase si prevenirea durerilor articulare.
MSM este adesea folosit de persoanele care cauta o modalitate naturala de a calma durerile articulare, de a reduce inflamatia si de a creste imunitatea. Aduce beneficii celor cu degenerare articulara, o cauza comuna a durerii la genunchi, spate, mâini si solduri.
Degenerarea articulatiilor va poate afecta negativ calitatea vietii, limitându-va miscarea si mobilitatea. MSM ajuta si la scaderea inflamatiei articulatiilor, îmbunatateste flexibilitatea si restabileste productia de colagen.
Poate ajuta la formarea tesutului conjunctiv si la repararea articula?iilor, tendoanelor si ligamentelor. Acesta este motivul pentru care este folosit în mod obisnuit local pe piele si, de asemenea, administrat pe cale orala, ca parte a unei diete pentru artrita si a unui plan de suplimentare pentru durere sau osteoartrita/boala degenerativa a articula?iilor.
Turmericul este cel mai bine cunoscut ca un condiment folosit în mâncarurile asiatice – este adesea adaugat la curry-ul indian, dându-le o culoare galbena distinctiva. Legat de planta de ghimbir, turmericul creste ca radacina si este de obicei macinat într-o pulbere si gatit în multe feluri de mancare.