Coșul meu
Nu mai sunt produse in cosul tau
Calciul este o componenta principala a scheletului, conferindu-i acestuia rezistenta, in timp ce Vitamina D3 are functia de adjuvant in asimilarea calciului, prin actiunea de fixare in structura oaselor. Organismul produce natural Vitamina D, ca urmare a expunerii constante a stratului epidermic la lumina solara. De multe ori insa, acest tip de expunere se dovedeste a fi insuficient in perioadele mai reci ale anului.
Printre simptomele carentei de calciu se numara tetania (contractii ale muschilor mainii si piciorului), tulburarile de memorie, caderea parului, dereglarile menstruale, amorteala fetei si a membrelor, insomniile, palpitatiile, sangerarile nazale sau gingivale, spasmul respirator si hipotensiunea. Complicatiile provocate de lipsa de calciu pe termen lung includ spasmofilia si osteoporoza.
Deoarece calciul este in permanenta eliminat din organism, se recomanda asigurarea unei alimentatiii bogate in calciu. Printre alimentele bogate in calciu se numara lactatele (aportul maxim se gaseste in iaurt), conservele de sardine, somonul, semintele de susan si migdalele.
Magneziul reprezinta un macromineral esential care joaca un rol important in sinteza proteinelor, in metabolismul energetic normal si in functionarea normala a sistemelor nervos si muscular.
Organismul nu il produce singur si, in plus, stocarea Magneziului nu este posibila decat in cantitati reduse. Gradul ridicat de prelucrare a produselor alimentare disponibile in comert ingreuneaza si mai mult asimilarea magneziului necesar functionarii optime a organismului. Nu in ultimul rand, la prepararea hranei pot aparea pierderi suplimentare, in timp ce utilizarea in mod repetat a laxativelor si consumul regulat de alcool duc la eliminarea din organism a unei cantitatii de magneziu vitale pentru organism. Pe scurt, pretul pe care il platim pentru deficitul de magneziu este propriul nostru metabolism energetic.
Simptomele lipsei de magneziu sunt: crampele musculare, insomnia, starile anxioase, irascibilitatea, atacurile de panica sau chiar depresia. Pentru a evita riscurile deficitului de magneziu, trebuie sa integram in dieta noastra alimente bogate in magneziu, cum ar fi cerealele integrale, painea integrala, nucile, alunele si migdalele crude, acestea din urma in contextul unei alimentatii echilibrate, axate pe consumul de carne, dar si de fructe si legume.
Seleniul este un oligomineral implicat in functionarea sistemului imunitar si care contribuie la functionarea normala a glandei tiroide. In plus, Seleniul contribuie si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Actiunea Seleniului este intarita de prezenta Zincului, care contribuie la procesul de diviziune celulara, la sinteza normala de ADN, dar si la mentinerea fertilitatii si reproducerii normale.
Printre simptomele carentei de calciu se numara tetania (contractii ale muschilor mainii si piciorului), tulburarile de memorie, caderea parului, dereglarile menstruale, amorteala fetei si a membrelor, insomniile, palpitatiile, sangerarile nazale sau gingivale, spasmul respirator si hipotensiunea. Complicatiile provocate de lipsa de calciu pe termen lung includ spasmofilia si osteoporoza.
Deoarece calciul este in permanenta eliminat din organism, se recomanda asigurarea unei alimentatiii bogate in calciu. Printre alimentele bogate in calciu se numara lactatele (aportul maxim se gaseste in iaurt), conservele de sardine, somonul, semintele de susan si migdalele.
Magneziul reprezinta un macromineral esential care joaca un rol important in sinteza proteinelor, in metabolismul energetic normal si in functionarea normala a sistemelor nervos si muscular.
Organismul nu il produce singur si, in plus, stocarea Magneziului nu este posibila decat in cantitati reduse. Gradul ridicat de prelucrare a produselor alimentare disponibile in comert ingreuneaza si mai mult asimilarea magneziului necesar functionarii optime a organismului. Nu in ultimul rand, la prepararea hranei pot aparea pierderi suplimentare, in timp ce utilizarea in mod repetat a laxativelor si consumul regulat de alcool duc la eliminarea din organism a unei cantitatii de magneziu vitale pentru organism. Pe scurt, pretul pe care il platim pentru deficitul de magneziu este propriul nostru metabolism energetic.
Simptomele lipsei de magneziu sunt: crampele musculare, insomnia, starile anxioase, irascibilitatea, atacurile de panica sau chiar depresia. Pentru a evita riscurile deficitului de magneziu, trebuie sa integram in dieta noastra alimente bogate in magneziu, cum ar fi cerealele integrale, painea integrala, nucile, alunele si migdalele crude, acestea din urma in contextul unei alimentatii echilibrate, axate pe consumul de carne, dar si de fructe si legume.
Seleniul este un oligomineral implicat in functionarea sistemului imunitar si care contribuie la functionarea normala a glandei tiroide. In plus, Seleniul contribuie si la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Actiunea Seleniului este intarita de prezenta Zincului, care contribuie la procesul de diviziune celulara, la sinteza normala de ADN, dar si la mentinerea fertilitatii si reproducerii normale.