Coșul meu
Nu mai sunt produse in cosul tau
Complex IMUNITATE contribuie la mentinerea sănătătii sistemului imunitar si la protejarea organismului impotriva virozelor, mai ales in sezonul rece. Suplimentul oferă combinatia optimă de Zinc si vitaminele D3, C, A si E, in dozele zilnice recomandate, pentru a asigura buna functionare a organismului si cresterea rezistentei acestuia in fata amenintării bolii.Zincul – contribuie la functionarea normală a sistemului imunitar, la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, la procesul de diviziune celulară, la sinteza normală de AND si la mentinerea functiei cognitive. De asemenea, zincul asigură si metabolismul normal al macronutrientilor, al acizilor grasi, al carbohidratilor, proteinelor si al vitaminei A, precum si la mentinerea sănătătii părului, unghiilor si a pielii.
Vitamina D este o grupă de vitamine liposolubile, cele două forme relevante fiziologice majore fiind vitamina D2 (ergocalciferol) și vitamina D3 (colecalciferol). Vitamina D poate fi produsă de organism, cu ajutorul razelor ultraviolete, fiind absorbită imediat de vasele sanguine. Vitamina D este conținută de peștele gras (hering, sardină, ton, macrou, somon) și untura de pește (morun, ton, calcan), gălbenuș de ou, unt, lapte integral și lactate nedegresate. Vegetalele nu conțin această vitamină. Deficienta de Vitamina D poate provoca dezvoltarea unor anomalii osoase, cum ar fi oasele moi (osteomalacia) sau oasele fragile (osteoporoza). In cazul copiilor, insuficienta vitaminei D poate provoca rahitism.
Vitamina C – contribuie la functionarea normală a sistemului imunitar, a sistemului nervos si la mentinerea sănătătii psihice. De asemenea, vitamina C creste absorbtia fierului, contribuie la formarea normală a colagenului pentru buna functionare a sistemului osos, a vaselor de sange, a ligamentelor, a gingiilor, a pielii si a dintilor. Carbonatul de calciu din compozitia ascorbatului de calciu este alcalin si determină un pH neutru, care ajută la diminuarea disconfortului gastro-intestinal, fiind mai bine tolerat de către persoanele sensibile la alimente acide.
Vitamina E, in sinergie cu Zincul si Vitamina C, contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, ceea ce măreste rezistenta organismului in fata virusilor si bacteriilor. Vitamina E sustine sistemul imunitar, reduce riscul bolilor cardiovasculare, mentine sănătatea ochilor si, nu in ultimul rand, contribuie la mentinerea sănătătii părului si a pielii.
Vitamina A – grăbeste vindecarea in urma unor afectiuni, sustine sistemul imunitar si mentine sănătatea oaselor, a pielii, a părului, a dintilor si a gingiilor. De asemenea, vitamina A imbunătăteste vederea si ajută la mentinerea sănătătii ochilor, stimulează formarea de celule albe, care intră in componenta sistemului imunitar; previne formarea calculilor biliari (prin intermediul fosfatului de calciu produs de vitamina A).
Vitamina D este o grupă de vitamine liposolubile, cele două forme relevante fiziologice majore fiind vitamina D2 (ergocalciferol) și vitamina D3 (colecalciferol). Vitamina D poate fi produsă de organism, cu ajutorul razelor ultraviolete, fiind absorbită imediat de vasele sanguine. Vitamina D este conținută de peștele gras (hering, sardină, ton, macrou, somon) și untura de pește (morun, ton, calcan), gălbenuș de ou, unt, lapte integral și lactate nedegresate. Vegetalele nu conțin această vitamină. Deficienta de Vitamina D poate provoca dezvoltarea unor anomalii osoase, cum ar fi oasele moi (osteomalacia) sau oasele fragile (osteoporoza). In cazul copiilor, insuficienta vitaminei D poate provoca rahitism.
Vitamina C – contribuie la functionarea normală a sistemului imunitar, a sistemului nervos si la mentinerea sănătătii psihice. De asemenea, vitamina C creste absorbtia fierului, contribuie la formarea normală a colagenului pentru buna functionare a sistemului osos, a vaselor de sange, a ligamentelor, a gingiilor, a pielii si a dintilor. Carbonatul de calciu din compozitia ascorbatului de calciu este alcalin si determină un pH neutru, care ajută la diminuarea disconfortului gastro-intestinal, fiind mai bine tolerat de către persoanele sensibile la alimente acide.
Vitamina E, in sinergie cu Zincul si Vitamina C, contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ, ceea ce măreste rezistenta organismului in fata virusilor si bacteriilor. Vitamina E sustine sistemul imunitar, reduce riscul bolilor cardiovasculare, mentine sănătatea ochilor si, nu in ultimul rand, contribuie la mentinerea sănătătii părului si a pielii.
Vitamina A – grăbeste vindecarea in urma unor afectiuni, sustine sistemul imunitar si mentine sănătatea oaselor, a pielii, a părului, a dintilor si a gingiilor. De asemenea, vitamina A imbunătăteste vederea si ajută la mentinerea sănătătii ochilor, stimulează formarea de celule albe, care intră in componenta sistemului imunitar; previne formarea calculilor biliari (prin intermediul fosfatului de calciu produs de vitamina A).